The Lin Family Garden – Tranditional Chinese Buildings (II)

The Lin family thought that education is very important, so they had many buildings designed and named for encouraging studying.

This is Jigu Study House where the Lin family collected and studied books. (See more Jigu Study)

It is interesting that the roof of the pavilion in front of the house looks like a coffin.

Why is there a coffin settled on the pavilion?

  1. for people to sleep
  2. to bless people to be promoted and gain wealth
  3. avoid evil spirits

Because the Chinese pronunciation for a coffin, “guan cai” (棺材, two Chinese characters), is the same as “promotion and wealth“, settling a coffin on a higher place means to bless people to be promoted and gain wealth in traditional Chinese culture.

It is Fang-jian Study where the Lin family studied and recited poems.

This is one study room in the Fang-jian Study.

In front of the Study, there is a pond and a stage where people could recite poems or sing.

There are also artificial mountains by the pond, making people feel like being outside. (See more Fang-jian Study)

The Chinese characters for Fang-jian is “方鑑”. This vocabulary comes from a poem written by Zhu Xi, a great philosopher in China during the Song Dynasty. It is an encouragement by the original owner of the Lin family to his descendants to follow Zhu Xi’s example. (See more Zhu Xi)

This is Shing-Yu-Yi, a house for appreciating flowers in old times.

Now this house is a shop where you could find many creative goods. (See more Shing-Yu-Yi)

Leave a Reply